Welkom bij Tonsel boomkwekerijen

Toonaangevend in de levering van beplanting voor de zakelijke markt. Dat is wat ons sinds de start in 1971 typeert. En dat streven wij dag in dag uit na. Sterk in kwaliteit, kennis en kunde. Onze website geeft u een indruk van onze mogelijkheden en onze specialiteiten.

Voor de zakelijke markt
Tonsel Boomkwekerijen is gespecialiseerd in het kweken van laan- en sierbomen. Ons bedrijf richt zich op de zakelijke markt. Hoveniersbedrijven, groenproject ontwikkelaars, gemeenten en andere groenbedrijven, rekenen op de kwaliteitsbeplanting van Tonsel. Door goede contacten met toeleveranciers en in de transport leveren wij het totaalpakket beplanting.

Van lokaal tot internationaal kwekerij
In 1971 startte ons bedrijf binnen het gelijknamige buurtschap Tonsel, gemeente Harderwijk. Tonsel Boomkwekerijen omvatte 1,5 hectare grond en groeide binnen een paar jaar naar 9 hectare. Het bedrijf concentreerde zich steeds meer op het kweken van kwaliteitsbeplanting.
Op 28 april 1992 verhuisde Tonsel naar Dronten. Door de overname van de kwekerij van de Rijkswaterstaat groeide het bedrijf naar 50 hectare. Vanuit onze locatie in het Roggebotzand, in de Flevopolder tussen Dronten en Kampen, hebben wij grote delen van de Flevolandse beplanting geleverd, zowel voor bosplantsoen als laan- en sierbeplanting.
Sinds 2002 wordt het familiebedrijf geleid door de tweede generatie Van Barneveld.

Focus op specialisme
Tonsel boomkwekerijen onderscheidt zich graag door uit te blinken in haar specialismen. Zo werd Tonsel in de jaren 90 bekend om het grote assortiment eiken (Quercus). Tegenwoordig zijn het ook de resistente iepen die de kwaliteit van Tonsel opnieuw bewijzen.